ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Råvaror: Riskaversion präglar onsdagshandeln

Precis som aktiemarknaderna påverkades råvarumarknaderna på onsdagen av de ökade spänningarna mellan USA och Kina inför handelssamtalen i slutet av veckan.

Oljan har handlats ned under flera dagar i rad. Vid 8.50-tiden var terminen för WTI-oljan ned 0,3 procent till 52:50 dollar per fat. Nordsjöoljan Brent kostade vid samma tidpunkt 58:18 dollar per fat.

På tisdagen kom siffror som visade att lagren av amerikansk råolja steg mer än väntat. 

Bland Opec-länderna påverkar inrikespolitiska oroligheter oljeutbudet negativt i såväl Ecuador som oljekoalitionens näst största producent, Irak. Oron för att ett avtal mellan Kina och USA har blivit mer avlägset har dock överskuggat priseffekterna av en eventuell utbudsminskning.

Även handeln med basmetaller präglades av ökad riskaversion, där nickel, som stigit kraftigt under året, och aluminium var ned mellan 0,4-0,7 procent. Koppar gick i motsatt riktning och klättrade till 5.697 dollar per ton. 

Guldet steg åter till över 1.500 dollar per uns på tisdagen och höll sig kvar över den omtalade prisnivån på onsdagsmorgonen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer