ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Råvaror: Oljepriset stiger efter ökad oro i Mellanöstern

  • Foto: Hasan Jamali

Oljan har stigit under måndagsmorgonen efter att Iran kapat en brittiskflaggad oljetanker i fredags. Libyen har samtidigt meddelat att det stängt ned sitt största oljefält. 

Storbritannien beordrade att oljetankern omedelbart skulle frisläppas. Irans ambassadör i Storbritannien varnade dock för ökade eskalering på söndagen, efter att Storbritannien inte önskat utesluta sanktioner som respons på Teherans kapning av fartyget.

"Oljan har tyngts av en oro över minskad efterfråga, men fokus förflyttas nu mot utbudet och geopolitiska risker, vilket kan ge stöd åt priset för tillfället", sade Kim Kwangrae, en råvaruanalytiker på Samsung Futures, till Bloomberg News. 

Nordsjöoljan Brent var upp 0,4 procent.

Amerikanska Caterpillar, som bland annat tillverkar anläggningsmaskiner, redovisar sina kvartalssiffror på onsdag, vilket kan ge en indikation för framtida råvaruefterfrågan, noterar Bloomberg News. 

Bland basmetallerna noterades mestadels fallande priser. Nickel backade 2 procent medan bly var ned 1,2 procent. Ädelmetallerna noterades i stigande riktning, priset på silver var upp 1 procent medan guld noterade en mindre ökning. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer