ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Råvaror: Oljepriserna fortsätter upp på ökad geopolitisk oro

Oljepriserna fortsatte upp på måndagsmorgonen och ett fat Brentolja noterades kring 59:40 dollar fatet. Handelskonflikten mellan USA och Kina var i fortsatt fokus samtidigt som en drönarattack mot ett oljefält i Saudiarabien ökade på den geopolitiska oron.  

De jemenitiska huthirebellerna utförde i lördags ett drönarangrepp på ett oljefält i östliga Saudiarabien, vilket förorsakade en brand på en gasanläggning, enligt Reuters. Attacken är den senaste av en rad angrepp mot landet, som stödjer regeringssidan i landets inbördeskrig.

Den iranska supertankern Grace 1, som släppts av Gibraltar efter att ha stoppats i början av juli, lämnade på söndagskvällen hamn, enligt Wall Street Journal. Frisläppandet har väckt förhoppningar kring andra fartyg, bland annat Stena Impero, som tagits i beslag av Iran i Hormuzsundet. 

Bland basmetaller syntes en blandad prisutveckling. Kopparpriset var upp en knapp procent medan priset på nickel backade för andra dagen i rad samtidigt som marknadsaktörer söker klarhet kring Indonesiens nickelexport. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies