ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Råvaror: Guldpriset fortsätter ner efter Fed-kommentar

Oljepriset backade något på torsdagen, efter att stigit på onsdagen till följd av lägre än förväntade lager av amerikansk råolja.  

På torsdagsmorgonen hade Nordsjöoljan Brent backat 0,4 procent till 65:40 dollar per fat. WTI-oljan tappade samtidigt 0,4 procent till drygt 59 dollar per fat. 

Priset på guld fortsatte ned då investerare inväntade mötet mellan USA:s president Donald Trump och hans kinesiska kollega Xi Jinping på G20-mötet i Japan senare i veckan. Federal Reserves mer dystra uttalanden tidigare i veckan om dämpande förväntningar på en eventuellt kommande räntesänkning bidrog också till prisnedgången för guldet. 

Bland basmetallerna noterade nickel en mindre uppgång efter en utbudsoro i London. Lagret av nickel föll 2 procent, den största nedgången i procent sedan 2008. Bland övriga basmetaller var utvecklingen spridd, med mindre nedgångar för zink, aluminium och bly medan tenn och koppar steg något.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer