ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Råvaror: Basmetaller faller tillbaka efter Kinaoro

  • Foto: ANDRÉ MASLENNIKOV

Oljepriset visade små ändringar på tisdagen och förhoppningar om att USA och Kina kan nå fram till ett handelsavtal bidrog till att hålla priset uppe, liksom utsikterna till lägre amerikanska lagerökningar.

"Det är en kombination av faktorer som samverkar - en stor drivkraft är framsteg i handelssamtalen och hopp om att den globala tillväxten ska få stöd", sade Stephen Innes, tradingchef vid Oanda, till Bloomberg News.

Förväntningarna är att USA-lagren av råolja ska ha minskat med 1,75 miljoner fat i förra veckan, enligt Bloombergs sammanställning av analytikerestimat.

Basmetallerna föll tillbaka efter de senaste dagarnas uppgångar på nya farhågor om den ekonomiska utvecklingen i Kina, som är världens största konsument av basmetaller. 

Morgan Stanley kommenterade i ett kundbrev på tisdagen att metallerna förblir styrda av makrofaktorer och att det syns få tecken på någon återhämtning i närtid. Goldman Sachs har redan dragit ned sina prognoser för metallpriserna på kort sikt, med motiveringen att Kinas ekonomi har mattats av märkbart.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies