ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Rapportrally för Paradox Interactive efter starkt kvartal

Spelutvecklaren Paradox levererade en riktig rapportrökare för det fjärde kvartalet 2018 och aktien rusar med 7,4 procent. Blickar vi frammåt har bolaget även flera spelsläpp planerade under 2019 samtidigt som det pågår stora förändringar i distributionsledet. 

På tisdagen var det dags för Paradox att presentera sina siffror för det fjärde kvartalet 2018. Rörelseresultatet landade på 146,8 miljoner kronor vilket var en ökning på 69 procent jämfört med i fjol medan nettoomsättningen på 336,9 Mkr var 51 procent högre än under samma kvartal 2017. Styrelsen föreslår en oförändrad utdelning på 1 krona per aktie. 

”Vi bedriver en väldigt investeringsintensiv verksamhet så vi tittar på vad vi har för planer för året som kommer och hur spelsläppen ser ut. Det finns ingen indikation på att vi skulle ändra det här av en specifik anledning”, säger Ebba Ljungerud, vd för Paradox, till Di TV om utdelningsnivån. 

Vad har ni för planerade spelsläpp 2019? 

”Vi har dels Imperator: Rome som kommer i april. Det är vårt nästa grand strategy spel som är utvecklat av vår studio PDS. Senare i år har vi ett spel som heter Age of Wonders: Planetfall som kommer från vår nederländska studio Triumph. Både de två ser vi fram emot jättemycket”, säger Ebba Ljungerud till Di TV. 

Vidare planerar Paradox även att släppa en konsolversion av strategispelet Stellaris samt en expansion till Hearts of Iron. 

”Vår affärsmodell bygger på att vi släpper nya spel plus att vi kontinuerligt utvecklar spelen under många år. Så om du tittar på det fjärde kvartalet gav vi ut sex expansioner och inga nya spel”, säger Ebba Ljungerud. 

Enligt Ebba Ljungerud pågår det även en stor förändring i distributionsledet i och med att flera aktörer vill utmana plattformen Steams dominans på PC-marknaden. 

”Steam har under många år varit en otroligt viktig partner för oss och det fortsätter de vara. Så det är klart att vi ser jättepositivt på att de tittar över sina affärsvillkor. Sen ska man komma upp i en miniminivå på 10 miljoner dollar för att det över huvud taget ska kicka in en lägre intäktsdelning”, säger hon till Di TV. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer