ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Rapportmiss från Boule Diagnostics – aktien rasar

Diagnostikbolag Boule Diagnostics redovisar en stigande omsättning men en klart lägre vinst i det andra kvartalet jämfört med samma period i fjol.

Omsättningen ökade med drygt 11 procent till 120 miljoner kronor och justerat för valuta var tillväxten 5,3 procent. Resultatet hängde däremot inte alls med – rörelseresultatet uppgick till 5,9 Mkr, en minskning från 19,8 Mkr under samma period i fjol. 

Det motsvarar en rörelsemarginal på 5,0 procent, mot 18,4 procent under samma kvartal 2018. Exklusive reserveringen för osäkra kundfordringar uppgick rörelsemarginalen till 9,8 procent. Bruttomarginalen sjönk till 43,4 procent, från 48,8 procent under samma period i fjol. Det är ingen önskvärd nivå enligt vd Fredrik Dalborg.

”Vi är självklart inte nöjda med detta. Boule har en försäljningsmix där priserna varierar beroende på den geografiska marknaden. Variationen är störst för instrument. Under de senaste fyra kvartalen har instrumentförsäljningen i marknader med lägre priser ökat snabbare än de marknader där vi har högre priser”, skriver han i rapporten.

Enligt Fredrik Dalborg jobbar bolaget vidare med ett flertal initiativ för att förbättra marginalerna, vilket bland annat innefattar prishöjningar och ett ökat fokus på kostnadsreduktion i produktion framöver.

Aktien backar 11 procent på Stockholmsbörsen efter rapporten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer