ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Vinstminskning för anrika jeansjätten

  • Foto: Janerik Henriksson/TT

Levi Strauss rapporterade en fyraprocentig vinstminskning i tredje kvartalet efter börsstängning på tisdagskvällen. Svag försäljning i Nord- och Sydamerika låg bakom, framgår av rapporten. Aktien stängde ned 4 procent på Wall Street inför rapporten och höll sig därefter oförändrad i efterhandeln. 

Reducerade volymer av leveranser till realisationsbutiker och ett försenat förvärv av en sydamerikansk distributör sänkte Levi's omsättning med omkring 3 procent för Nord- och Sydamerikaregionen, enligt delårsrapporten.

”Partiförsäljningen har varit en utmaning”, sade vd Chip Bergh i en intervju med Reuters.

Jeanstillverkarens strategi har gått ut på att i högre grad satsa på försäljning från de egna butikerna snarare än via detaljhandelsombud. Under kvartalet har Levi's dock försökt minska lagret genom att sälja av vissa volymer via e-handlaren Amazon. 

Nettoomsättningen kom in på 1,45 miljarder dollar i tredje kvartalet, mot Bloombergs konsensusestimat på 1,44 miljarder dollar. Den justerade vinsten landade på 176 miljoner dollar, att jämföra med 82 miljoner dollar från jämförbart kvartal i fjol. Justerad vinst per aktie blev 31 cent, jämfört med väntade 28 cent.

Guidningen upprepades i enlighet med vad som tidigare kommunicerats. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer