1515
Annons

Räntor & valutor: Europaräntorna rör sig marginellt

Europaräntorna rör sig marginellt i fredagens europeiska förmiddagshandel, med undantag för brittiska räntor som är upp ett par-tre punkter samtidigt som pundet har stärkts en aning.

Uppgång att vänta – fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar

Stockholmsbörsen ser ut att gå mot en positiv öppning och sänkt rekommendation för Atlas Copco. Här är fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar. 

Europabörserna er ut att gå mot en munter öppning på torsdagen och i skrivande stund är Eurostoxx50-terminen upp 1,2 procent medan DAX-terminen stiger 1,2 procent. Handeln hos IG indikerar i sin tur en uppgång i samma härad på Stockholmsbörsen. 

Bolagsgruppen Storskogen har köpt företaget Cutrin Norge som för räkenskapsåret 2021 hade en omsättning på 192 miljoner och ett ebita-resultat om 27 miljoner norska kronor. Det uppköpta företaget uppges distribuera professionella hårvårdsprodukter och är en exklusiv norsk distributör av varumärken som Cutrin, Moroccanoil, REF, Paul Mitchell och Special 1.

Scandinavian Biogas Fuels genomför en riktad nyemission på 326 miljoner kronor. Teckningskursen landade på 25 kronor per aktie vilket motsvarar en premie på drygt 60 procent jämfört med onsdagens stängningskurs på 15,44 kronor. I samband med den riktade emissionen kommer storägaren Trønderenergis/Aneos ägande överstiga 30 procent och bolaget avser därmed att lägga ett budpliktsbud på 15,45 kronor. 

Oljekartellen Opec+ meddelade på onsdagen att de sänker produktionen med 2 miljoner fat om dagen. Beskedet har mötts med kritik från bland annat USA där en talesperson för Biden-administrationen kallade det för ett kortsiktigt beslut och menar att Opec anpassar sig efter Ryssland, skriver Financial Times. 

På rekommendationsfronten har SEB skruvat ned sin riktkurs för medicinteknikbolaget Arjo från 80 till 62 kronor medan Carnegie har sänkt sin riktkurs för Vitrolife från 400 till 330 kronor per aktie. Rekommendationen köp upprepas för bägge aktierna. Vidare har Pareto sänkt sin rekommendation för Atlas Copco från köp till behåll. Riktkursen skruvas ned från 140 till 125 kronor. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera