1515
Annons

Quickbits ordförande tankar aktier

Fintechbolaget Quickbits ordförande Sven Hattenhauer har på torsdagen köpt 42.500 Quickbit-aktier för en samlad köpeskilling om cirka 0,4 miljoner kronor.

Innehåll från Phoenix ContactAnnons

De gör visionen om det hållbara elektriska samhället till verklighet

Hur ska samhället, företagen och privatpersoner lyckas ställa om till ett hållbart samhälle där förnybar elektrisk energi är tillgängligt överallt i nästan obegränsade mängder och utan negativa konsekvenser för miljön? Det är den stora utmaning som företaget Phoenix Contact bygger ett av sina koncept på.

Phoenix Contact tillhandahåller produkter, lösningar och tjänster för elektrifiering, anslutning och automatisering inom sektorerna energi, industri, infrastruktur och mobilitet. Att kunna täcka hela världens energibehov på ett ekonomiskt hållbart sätt, med förnybara energikällor och med hjälp av tekniska lösningar – det är den stora samhällsutmaning hela verksamheten fokuserar på.

Vi har samlat koncernens alla produkter och tjänster i konceptet ”All Electric Society”. Konkret handlar det om att modernisera och utveckla elenergibranschen. Ska vi klara den ökande användning-en av el måste vi bygga ut våra energikällor samtidigt som vi med hjälp av nya produkter och lö-sningar hanterar energiförbrukningen på ett bättre sätt, berättar Susanne Dahl, Phoenix Contacts vd.

Optimal styrning av energisystem

I dagens samhälle finns det gott om system för att generera elektricitet men dessa måste kopplas ihop och kunna ”prata med varandra”, menar Nils Eriksson, Product Manager Industry Management & Automation.

Det är viktigt om vi ska kunna balansera tillgången på energi bättre – och kunna lagra elenergin så att den finns tillgänglig när vi behöver dem. Vi erbjuder till exempel lösningar och produkter inom bland anslutningsteknik som kan appliceras på allt från solcellspaneler till områden där signal, data och kraft behövs, berättar Håkan Öbrink, Teamleader and Product Manager Industrial Field Connectivity.

Ett annat exempel på vad man gör handlar om området ”sektorkoppling”. Där ser man generering, distribution, lagring och förbrukning av energi som ett helhetssystem. 

Dessutom utväxlar enskilda sektorer energi mellan varandra så att den står till förfogande i rätt form där den behövs. Genom att registrera och utvärdera data om energiförbrukning och generering styrs energiflödet optimalt, fortsätter Håkan Öbrink.

Phoenix Contact har även tagit fram ett styrsystem som är ”open source” vilket gör att användaren kan applicera ”egen” mjukvara i systemet. Öppen styrteknik gör automationslösningar framtidssäkra. För omfattande automation av sektorerna måste styrtekniken växa samman över gränserna för enstaka användningsområden. Öppen styrteknik som Ecosystem PLCnext Technology gör detta möjligt – oberoende av maskinvara och programmeringsspråk.

Lever som man lär

Man utvecklar också lösningar för hur framtidens elektrifierade båtar och skepp.

Det handlar till exempel om kommunikation från batterisystemen så att man på ett bättre sätt ska kunna styra hur man laddar båtarna, planerar rutten, hastighet och så vidare, säger Nils Eriksson.

På Phoenix Contact lever man som man lär. Det svenska dotterbolagets verksamhet är redan koldiox-idneutral. Vid årsskiftet ska det målet vara nått i hela den europeiska verksamheten och under nästa år kommer alla Phoenix Contacts kontor och fabriker i hela världen att vara koldioxidneutrala.

Om Phoenix Contac:

Med ledande anslutnings- och automationsteknik skapar Phoenix Contact tillsammans med kunder och partners lösningar för morgondagens värld. Var än den behövs – i infrastrukturen, e-mobility, för rent vatten, förnyelsebar energi och intelligenta eldistributionsnät eller för energieffektiv maskin- och anläggningsbyggnad. 

Läs mer på www.phoenixcontact.se 

 

Mer från Phoenix Contact

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Phoenix Contact och ej en artikel av Dagens industri

Uppgifter: Bytedance trefaldigade rörelseförlusten under 2021

Foto:Shiho Fukada

Kinesiska teknikjätten Bytedance, som bland annat ligger bakom populära appen Tiktok, såg sin rörelseförlust mer än tredubblas förra året till över 7 miljarder dollar. Det rapporterar Wall Street Journal.

Förlusten kommer efter att bolaget spenderat mycket pengar på att fortsätta sin snabba tillväxt. Bolaget gjorde dock en rörelsevinst under första kvartalet i år, enligt en finansiell rapport som delats med anställda.

Vinsten under det första kvartalet tyder på att bolaget nu kan vara på väg att vända till vinst efter år av stora förluster, skriver WSJ.

Bolaget är privat och offentliggör inte resultaten. Rapporten som skickades till anställda i augusti omfattar åren 2020, 2021 och första kvartalet 2022.

Rapporten visar att bolaget fyller på med likvida medel och andra investeringar. Nettoresultatet tyngs dock av tiotals miljarder dollar i orealiserade marknadsförluster på konvertibla värdepapper. 

Nettoförlusten var 84,9 miljarder dollar år 2021, en ökning med 87 procent, på grund av bokföring av förluster på investeringar. Intäkterna ökade med 80 procent till 61,7 miljarder dollar. Kostnader för försäljning uppgick till 27,4 miljarder dollar, en ökning om 79 procent.

Intäkterna för det första kvartalet i år uppgick till 18,3 miljarder dollar, en ökning om 54 procent. Nettoförlusten var 4,7 miljarder dollar, en minskning om 84 procent.

Företaget har lagt planerna om en börsnotering på is. Wall Street Journal rapporterade förra månaden att bolaget även erbjöd sig att köpa tillbaka aktier från investerare till en värdering om 300 miljarder dollar.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera