ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Quickbit: ”Vi vill inte agera på hörsägen”

Quickbit slår ifrån sig efter Affärsvärldens granskning som visar på person- och bolagskopplingar med kontroversiella inslag. ”Vi vill inte agera på hörsägen och kan inte låta spekulationer diktera villkoren för vilka vi arbetar med”, skriver bolaget i ett uttalande.

Enligt Affärsvärldens granskning har två svenska affärsmän, i dag 51 och 52 år gamla, haft fingrarna med i minst tre bolag som är avgörande för Quickbits existens. 52-åringen har två gånger dömts till fängelse för ekonomisk brottslighet. Även 51-åringen har åtalats men friades helt i en dom som kom 2010. De två männen ska dessutom äga 2 procent var av Quickbit, enligt tidningen. 

I ett mej till Di framhåller Quickbit att ”delar av det som framkommit i artikeln är ny information för Quickbits styrelse och bolagsledning”. Bolaget påpekar samtidigt att de inte, som publikt och noterat bolag, kan hindra vare sig individer eller företag att köpa aktier. 

Vad gäller de bolag som figurerar som underkonsulter eller samarbetspartners till Quickbit och som enligt Affärsvärlden har kopplingar till de två kontroversiella affärsmännen skriver Quickbit: 

”Dessutom så föreligger ingen olaglig aktivitet, vad vi vet, i någon av de bolag som figurerar som underkonsulter eller samarbetspartners till Quickbit. Vi vill inte agera på hörsägen och kan inte låta spekulationer diktera villkoren för vilka vi arbetar med eller hur vi bedriver vår verksamhet. Skulle vi göra så då är vi farligt nära en ängslig och totalitär tillvaro som är direkt näringslivsfientlig”.

Quickbit framhåller vidare att de välkomnar Affärsvärldens granskning och att de uppmärksammat bolaget på dessa förhållanden – ”förutsatt att det som påstås är korrekt och sant. Det är dock inte medias roll att agera domstol”, tillägger de.

Quickbit rasar 26 procent på NGM-börsens lista Nordic MTF efter granskningen. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies