ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kryptobolaget rusar 353 procent i börspremiären

Fintech-bolaget Quickbit EU, som hjälper e-handlare att ta betalt via kryptovalutor såsom Bitcoin, steg med 353 procent i torsdagens handelsdebut på NGM Nordic MTF.

Bolagets nyemission på 16 miljoner kronor inför listningen tecknades till 960 procent. Teckningskursen var 3,20 kronor per aktie, eller strax därunder med tanke på de teckningsoptioner som ingick i emissionen.

En unit som i emissionen kostade 12,80 kronor innehöll fyra aktier och tre teckningsoptioner. Motsvarande unitdelar handlades på torsdagsmorgonen sammanlagt till 58 kronor, innebärande en kursuppgång på 353 procent. 

Aktien handlas tjugo minuter efter börsöppning till cirka 7,50 kronor och teckningsoptionen till 4,20 kronor.

Priset i nyemissionen värderade Quickbit EU till 191 miljoner kronor före kapitaltillskottet. Marknadsvärdet på aktierna och teckningsoptionerna mångdubblades i handelspremiären.

Quickbit EU räknar med att uppnå miljardomsättning i år, om än med låg bruttomarginal, sade bolagets vd Jörgen Eriksson till Nyhetsbyrån Direkt i mitten av juni.

Han anser att kryptovalutaområdet har en ljus framtid, trots sektorutmaningar såsom regulatoriskt tryck, kryptovalutastölder och varningar om att man som konsument bör vara försiktig.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies