ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Qualcomm slog förväntningarna men juridiska kostnader tynger

  • Foto: Brent Lewin

Chiptillverkaren Qualcomm levererar ett justerat resultat per aktie på 0,9 dollar för det fjärde kvartalet. Det var över väntade 0,83 dollar enligt en sammanställning från Bloomberg. 

Qualcomm handlades ned 0,7 procent under onsdagshandeln inför bolagets sista kvartalsrapport i det brutna räkenskapsåret 2017/2018.

Chiptillverkaren klår förväntningarna för det fjärde kvartalet med ett justerat resultat per aktie om 0,9 dollar. Det är högre än väntade 0,83 dollar i en sammanställning från nyhetsbyrån Bloomberg.

Även bolagets guidning för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2018/2019 är högre än snittprognoserna. Den justerade vinsten per aktie väntas uppgå till 1,05-1,15 dollar medan analytikerna räknat med 0,93 dollar.

Aktien faller dock tillbaka ytterligare 2,4 procent i efterhandeln. Marknaden tycks i stället ta fasta på justeringarna – förlusten per aktie uppgick nämligen till 0,35 dollar delvis drivet av högre juridiska kostnader för patenttvister flera kunder, däribland en infekterad konflikt med Apple. Dessutom tyngdes kvartalet av böter i bland annat EU.

Det hjälper inte heller att intäkterna sjönk från 5,9 till 5,8 miljarder dollar i årstakt.

Tidigare under onsdagen rapporterade nyhetsbyrån Reuters att inga förlikningssamtal pågår mellan Apple och Qualcomm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer