ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Q-lineas produkt lanseras i USA tidigare än planerat

Medicinteknikbolaget Q-lineas första produkt Astar beräknas lanseras på bolagets huvudmarknad, USA, tre till fyra månader tidigare än kommunicerat till följd av ökat intresse från marknaden.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

"Den nya strategin innebär att vi planerar att genomföra en gemensam studie för den europeiska och amerikanska marknaden vilket gör att den europeiska studien genomförs något senare än tidigare kommunicerat men att den amerikanska, som vi bedömer som mer angelägen, genomförs tidigare än planerat. Totalt sett räknar vi därmed med att nå en större omsättning snabbare trots ett kvartals senareläggning av Europastudien", säger bolagets vd Jonas Jarvius.

Q-linea har tidigare erhållit positiv återkoppling från FDA kring den föreslagna kliniska studien för den amerikanska marknaden. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer