ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Brexit

Pundet stärks på uppgifter om att brexit senareläggs

Det brittiska pundet stärks efter att Evening Standard rapporterat att brexit kan komma att att senareläggas. Tidningen hänvisar till uppgifter från ministrar i den brittiska regeringen.

Enligt de ministrar Evening Standard varit i kontakt med är det helt enkelt för ont om tid för att få igenom all lagstiftning som krävs innan det brittiska utträdet ur EU. Minst sex viktiga lagfärslag, bland annat en ny migrationslag, måste klubbas. Även om parlamentet arbetar varje helg och ställer in den planerade semestern i februari räcker tiden inte till enligt tidningens källor.

Osäkerheten kring utgången i parlamentsomröstningen kring brexitavtalet nästa vecka är fortfarande stor. Enligt en analys från BBC ser premiärminister Theresa May ut att gå mot en brakförlust.

"Om det skulle bli en förlust på tisdag och skulle ta tid innan det löstes är det svårt att se hur vi ska få igenom all lagstiftning innan den 29 mars", säger en anonym senior minister till Evening Standard.

Personer nära Theresa May uppger att hon inte är "en anhängare" av förslaget att skjuta upp utträdet. Hon har tidigare motsatt sig att hålla försöksomröstningar kring olika utträdeslaternativ, något en majoritet av kabinettet nu stödjer enligt Evenings Standards källor.

En talesperson för premiärministern utesluter dock helt en senareläggning av rexit enligt nyhetsbyrån Reuters.

Tidigare under fredagen varnade utrikesminister Jeremy Hunt för att parlamentet riskerar att försätta Storbritannien i en "brexitförlamning" om brexitöverenskommelsen med EU röstas ned.

"Den stora risken, det som folk är oroliga över, är att vi faktiskt inte genomför vad folket röstade för", sa han i en intervju med tv-kanalen Sky News.

Pundet har handlats ned under förmiddagen men vänder nu tvärt. Initalt stärktes den brittiska valutan över 70 punkter till toppnivån 1,1122 mot euron. Sedan dess har reaktionen dock mildrats och pundet handlas runt 1,1090 mot euron, en förstärkning med drygt 40 punkter jämfört med kort innan uppgifterna publicerades. Handeln är fortsatt volatil.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies