ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Prospekteringsbolaget TGS ökade intäkterna med 20 procent

Det norska prospekteringsbolaget TGS levererar tillväxt på drygt 20 procent för fjolårets sista kvartal. Trots det lever bolaget inte upp till analytikernas förväntningar men aktien har startat 2019 starkt.

Norska TGS, som erbjuder geodata för prospektering och produktion av olja och gas, räknar med att nettointäkterna för det fjärde kvartalet 2018 blir cirka 188 miljoner dollar, vilket skulle innebära en tillväxt på 20 procent. För helåret blev tillväxten 26 procent.

Det är dock inte tillräckligt för att nå upp till analytikernas förväntningar. Enligt en sammanställning från Infront Estimates daterad till den 13 december väntades att nettointäkterna skulle uppgå till 206 miljoner dollar.

"Då oljepriset för närvarande handlas under 60 dollar per fat är det fortsatt viss osäkerhet vad gäller E&P-investeringar 2019, speciellt offshore. Men jag är säker på att vårt kvalitetsdatabibliotek och pipeline med nya projekt gör att TGS står inför ytterligare ett framgångsrikt år", skriver vd Kristian Johansen i pressmeddelandet.

Enligt den norska tidningen Dagens Næringsliv var TGS det enda norska oljebolaget som levererade positiv avkastning till ägarna under fjolåret. Aktien följde med oljepriset ned under hösten och föll från nivån 340,9 norska kronor till strax under 200 norska kronor mellan oktober och årsslutet.

2019 har dock börjat starkt för TGS-aktien som stigit 19,6 procent sedan nyår. Av de tolv analytiker som ingår i Infront Estimates sammanställning rekommenderar nio köp medan två har rekommendationen behåll och en analytiker rekommenderar sälj.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies