ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ny smocka för Öresund – arkitektkoncernen vinstvarnar

Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang, där Öresund är storägare, vinstvarnar. Ebita-resultat under det tredje kvartalet väntas bli 20 miljoner kronor lägre än under samma period i fjol. 

Samtidigt meddelar bolaget att vd Per Hedebäck har sagt upp sig. 

Bakom vinstvarningen lurar enligt bolaget en låg debiteringsgrad under augusti och första halvan av september. 

Vidare meddelade Projektengagemang att vd Per Hedebäck har sagt upp sig. Styrelseordförande Per-Arne Gustavsson har utsetts till tillförordnad vd medan jakten på en ny vd inleds omgående. 

”Resultatutvecklingen för Projektengagemang har under augusti och första hälften av september varit påverkad av lägre debiteringsgrad jämfört med föregående år inom flera av våra divisioner. Detta innebär att vi redan nu kan konstatera att vi inte kommer att nå den planerade resultatnivån för det tredje kvartalet och därmed inte heller helåret 2019”, säger Per-Arne Gustavsson i ett pressmeddelande. 

”Utvecklingen hittills under det tredje kvartalet beror framför allt på att några större projekt kommit igång senare än planerat. Därutöver har resultatet påverkats av omstruktureringskostnader inom affärsenheten för management consulting”, fortsätter han. 

Som en konsekvens av den svaga utvecklingen uppskattas Projektengagemangs ebita-resultat för det tredje kvartalet vara omkring 20 Mkr lägre än under samma kvartal i fjol. 

Investmentbolaget Öresund är enligt ägardatatjänsten Holdings Projektengagemangs näst största ägare med motsvarande 13,5 procent av kapitalet. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer