ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Programvarubolag vill göra riktad nyemission

Programvaruföretaget Enea har uppdragit åt SEB Corporate Finance att utreda förutsättningarna för att genomföra en riktad nyemission om högst 1.965.000 aktier, motsvarande cirka 10 procent av aktierna i Enea, till kvalificerade investerare.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Den potentiella transaktionen förutsätter att Eneas styrelse fattar beslut om att ge ut de nya aktierna, med stöd av det bemyndigande som lämnades av årsstämman den 6 maj 2019. 

Syftet med att emittera de nya aktierna är enligt programvarubolaget att etablera en mer kostnadseffektiv kapitalstruktur för fortsatt tillväxt och expansion.

Enea planerar att använda likviden från den potentiella nyemissionen för att, i kombination med nya lån, genomföra förändringar i sin skuldstruktur och reducera sina kapitalkostnader genom en förtida inlösen av det obligationslån på 500 miljoner kronor som gavs ut den 5 mars 2018. Denna förändring förväntas enligt Enea bidra positivt till bolagets resultat per aktie redan under 2020.

Enea-aktiens stängningskurs på Stockholmsbörsen var 148:50 kronor på torsdagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer