1515
Annons

Prognos: Byggandet på bomarknaden faller mindre än väntat

Bostadsbyggandet väntas fortsätta att sjunka, både i år och nästa år, men nedgången blir mindre än tidigare väntat.

Norwegian ökade antalet passagerare – men spår svagare vinter

Foto:Jack Mikrut

Norwegian ökade antalet passagerare med 92 procent till 1,874 miljoner i september, jämfört med samma månad året innan. Månaden före var tillväxten 153 procent till nästan 2 miljoner passagerare. Det framkommer i ett pressmeddelande.

”Även september var en bra månad med många resenärer både inom samt till och från Norden. När vi nu går in i höstlovssäsongen märker vi en särskilt stor efterfrågan på resor till populära destinationer i Europa, både till stränder och storstäder. Det visar att det fortfarande finns ett stort intresse bland nordbor att resa. Vi är också glada över att antalet affärsresenärer har ökat efter sommaren. På de mest populära affärsresedestinationerna i Norge är antalet resenärer tillbaka på 2019 års nivå”, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

Mäts trafiken i betalda passagerarkilometer, RPK, ökade flygbolaget med 100 procent under månaden (186).

Kapaciteten, mätt som ASK, ökade med 70 procent i september (143).

Kabinfaktorn uppgick till 85,2 procent i september (85,5).

”Vi förväntar en lägre efterfrågan under vintersäsongen som vi nu går in i. Norwegian är väl förberett att hantera den lugnare perioden, både genom noggrann planering av linjenätet, flexibla leasingavtal för flygplan genom power-by-the-hour-avtal (PBH) och bra avtal med fackföreningar. Vi lanserade nyligen trafikprogrammet för sommarsäsongen 2023 med ett förbättrat utbud på populära resmål i Europa. Det här innebär även att vi nu anställer 700 nya kollegor fördelat på alla våra baser”, säger Norwegian-chefen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera