ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Brittiskt riskkapitalbolag köper in sig i Storytel

  • Foto: Gorm Kallestad

Brittiska Vitruvian Partners köper 3 procent i Storytel av bolagets enskilt största aktieägare Roxette Photo NV. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande. 

Det Göteborgsbaserade it-bolaget Roxette Photo NV, som har nära kopplingar med styrelsemedlem Jonas Sjögren, kvarstår som största aktieägare med en andel på 17 procent. 

Vitruvian Partners är ett rikkapitalbolag inriktat på teknologibolag med stark tillväxt. Bolaget har ett förvaltat kapital på 5 miljarder euro. 

Storytel välkomnar Vitruvian när vi nu växlar upp, ökar vår globala närvaro och fortsätter att skapa värde - både i vår egen affär och i vardagen för Storytel-kunderna, som växer snabbt i antal. Vi är också mycket glada att ha med oss Storytels tidiga investerare och högt värderade styrelsemedlem Jonas Sjögren och Roxette Photo som stora aktieägare på vår spännande expansionsresa, säger Storytels grundare och vd Jonas Tellander i ett pressmeddelande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer