ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Prime Livings rörelsekapital räcker juni ut

Studentbostadsutvecklaren Prime Living bedömer att bolagets rörelsekapital räcker till och med juni utan att beakta eventuella framtida lån eller emissioner. Det framgår av ett pressmeddelande. 

”Bolaget fortsätter arbetet med att säkerställa den långsiktiga finansieringen och kommer uppdatera marknaden så snart närmare information om detta finns på plats”, skriver Prime Living i ett pressmeddelande. 

På torsdagen meddelade Prime Living att bolaget ingått ett låneavtal med ett konsortium bestående av direkt eller indirekta aktieägare på omkring 39,3 miljoner kronor, vilket Di tidigare rapporterat om. 

”Låneavtalet är utformat som ett enkelt skuldebrev där lånebeloppet ställs ut med så kallad ”Original Issue Discount” om 25 procent vilket innebär att Prime Living erhåller en likvid om 29,5 Mkr. Återbetalning ska ske till ett belopp om cirka 39,3 Mkr och löper till och med 30 juni 2019 med en årlig räntesats om tio procent”, skrev Prime Living i torsdagens pressmeddelande. 

Aktien backar med drygt 10 procent på fredagen och är nu ner 67,5 procent sedan årsskiftet. Under de senaste tolv månaderna har aktien rasat med 97,4 procent. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies