ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Previa-rivalen Avonova får ny norsk ägare

Lidköpingsbaserade Avonova, som är tvåa på svensk företagshälsovård efter marknadsledaren Previa, säljs från ett norskt riskkapital till ett annat. 

Det uppger köparen, Norvestor, till Di på fredagen. Säljare är Herkules Capital, som ägt det tidigare Aktietorgslistade Avonova sedan 2012 via sitt bolag Stamina Group.

Norvestors mål med förvärvet är enligt vad Avonovas vd Jörgen Malmenskog säger i pressmeddelandet att bli "den ledande aktören inom svensk företagshälsovård".

Som ett medel för att nå målet har Christer Zaar, Actics förra vd, städslats som ordförande. I maj i år meddelade Actic att dess nya styrelse efter en genomlysning undre våren ansåg att det var "rätt tid att inleda en process för vd-skifte under hösten".

I köpet ingår även Avonovas norska systerbolag Stamina Helse, som är Norges största aktör inom företagshälsa. Avsikten är att stärka samarbetet mellan Avonova och Stamina, enligt pressmeddelandet.

Avonova finns på cirka 120 orter med 650 medarbetare, och har 9.000 kunder med 800.000 anställda. Enligt Herkules hemsida omsatte Stamina 1,548 miljarder norska kronor under 2017.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies