ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Pressade pastakedjan byter vd

  • Foto: Pressbild, Alex Kraus/Bloomberg

Den tyska restaurangkedjan Vapianos vd Cornelius Everke avgår. Beskedet kommer efter ett tufft år för bolaget, bland annat efter svaga resultat i den svenska verksamheten.

Cornelius Everke uppger i ett pressmeddelande att han avgår av personliga skäl. Vd:n lämnar sin post i slutet av augusti och ersättas på tillfällig basis av styrelseledamoten Vanessa Hall medan jakten på en permanent ersättare inleds.

Det har varit ett tufft år för Vapiano som fallit närmare 77 procent i Frankfurt det senaste året. Bolaget vinstvarnade i september förra året med hänvisning till en svag utveckling i den svenska verksamheten och följde upp med ytterligare en vinstvarning för fjolåret i februari i år.

När 2018 summerades hade den jämförbara försäljningen backat med 1 procent jämfört med 2017 och det justerade ebitda-resultatet för helåret fallit med strax över 25 procent. Året har också börjat svagt då det justerade ebitda-resultatet mer än halverades till 4 miljoner euro under årets första kvartal. 

Tyska medier har rapporterat uppgifter om att ägarna i slutet av förra året övervägde en avnotering efter att aktien åkt utförslöpa på börsen. Med facit i hand har 2019 knappast blivit bättre – Vapiano har tappat 26,6 procent på Frankfurtbörsen sedan årsskiftet.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies