ANNONS:
Till Di.se

Ny strategi från Precise Biometrics

Precise Biometrics uppdaterar sin strategi i samband med dagens kapitalmarknadslunch. Bolaget som tidigare varit fokuserade på fingeravtrycksbiometri, där fokus har varit på mobila enheter, ska nu med hjälp av ett antal partnersamarbeten ta fram lösningar för nya användningsområden och sektorer såsom finans, spelindustri, medicin och säkerhet, enligt ett pressmeddelande.

"I takt med ökad användning av smarta enheter såsom mobiltelefoner, fordon, hemelektronik, klockor och andra tillbehör växer efterfrågan på bekväm och säker biometrisk teknologi. Att kunna läsa in biometriska data genom fingeravtryck, iris, ansikte, beteende och geo-data möjliggör såväl bekvämlighet som säkerhet i användarupplevelsen", skriver bolaget. 

I och med denna satsning kommer Precise Biometrics närmare slutanvändarna. Den reviderade strategin kommer huvudsakligen fokusera på den nordiska marknaden. 

”Vi har en trygghet i den befintliga biometriska teknologin vilket möjliggör för oss att ta nästa steg i vår utveckling. När jag ser marknaden och hur teknologin utvecklas, så ser jag möjligheter att expandera vår befintliga affär till nya användningsområden. Biometriska system med fingeravtryck, ansikte, röst, beteende och iris, möjliggör en digital identitet som gör det bekvämare och säkrare i det dagliga livet”, säger Stefan K Persson, vd Precise Biometrics.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies