1515
Annons

Positivt på Europabörserna – fordonsaktier steg i Tyskland

Europabörserna handlades generellt sett uppåt under torsdagen i spåren av nyheten om att Kina och USA ska träffas i oktober för nya handelssamtal. Samlingsindexet Stoxx 600 stärktes 0,7 procent. 

Trots miljonböter varje dag – Kindred fortsätter erbjuda spel i Norge

Spelbolaget Kindred fortsätter att genom det maltesiska dotterbolaget ”passivt” erbjuda spel för norska kunder, trots att det norska Lotteritilsynet fattat ett vitesbeslut mot bolaget.

Lotteritilsynet har beslutat om ett vite på 1,2 miljoner norska kronor per dag från och med 5 oktober, som Kindred håller öppet för norska kunder trots att bolaget saknar norsk spellicens. Lotteritilsynet kan utfärda vite upp till 437 miljoner norska kronor innan ett nytt beslut behöver fattas, har myndigheten uppgett för Di.

I ett pressmeddelande på fredagen skriver Kindred att man avser att fortsätta att ”passivt acceptera kunder bosatta i Norge”.

”Kindred är starkt övertygad om att en lokalt licensierad spelmarknad där ansvarsfulla operatörer kan verka under överinseende av behöriga myndigheter är den bästa lösningen för lokala samhällen, för spelare och för operatörer”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

I en kommentar till Lotteritillsynets vitesbeslut som Di skrev om den 22 september uppgav Kindreds vd Henrik Tjärnström att Kindred avser att överklaga norska Lotteritilsynets vitesbeslut.

Även i fredagens pressmeddelande understryker bolaget att man vidhåller vidhåller sin legala ställning enligt det pågående överklagandet.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera