ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Positiv stängning på Wall Street – Tesla rusade

Wall Street steg i måndagshandeln där investerarna såg fram mot det planerade undertecknandet av USA:s och Kinas ”fas ett-avtal” i veckan. Alla tre huvudindex stängde på plus och en av dagens stora vinnare hittades på Nasdaq där Tesla steg närmare 10 procent efter en riktkurshöjning.

Vid stängning var storbolagsindex Dow Jones industrial upp 0,3 procent samtidigt som breda S&P 500-index hade stigit med 0,7 procent. Nasdaqs kompositindex stängde på plus 1,0 procent.

Bland enskilda aktier handlades Tesla upp 9,8 procent till 525 dollar. Investmentbanken Oppenheimer har höjt riktkursen för elbilstillverkaren till ”street high” - alltså den högsta riktkursen bland de etablerade analyshusen på Wall Street. Kursen ska upp till 612 dollar, menar Oppenheimer, en höjning med 59 procent från den tidigare riktkursen 385 dollar.

Google-aktien Alphabet steg med 0,8 procent och bolaget närmade sig drömvärdegränsen 1.000-miljarder dollar i värde.  Bolaget nådde drygt 990 miljarder i börsvärde vid stängning.

På onsdag väntas USA och Kina skriva under den första delen av ett handelsavtal, fas 1, i Washington. Från Kina kommer vice premiärminister Liu He att leda handelsdelegationen och från USA:s sida blir det handelsrepresentanten Robert Lighthizer som undertecknar dokumentet. Donald Trumps administration planerar att släppa benämningen av Kina som en ”valutamanipulatör” inför att länderna ska mötas, rapporterade Bloomberg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer