ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Polislöner höjs med 5,7 procent i höst

Polismyndigheten och Polisförbundet har enats om att höja lönerna med 5,7 procent den 1 oktober och Polisförbundet når därmed sitt mål om att höja polislönerna med 15 procent under den treåriga avtalsperioden.

Det framgår av ett pressmeddelande

"Vi har tagit ett bra och nödvändigt steg för att uppvärdera polisers löner. Med dagens överenskommelse når vi vårt mål om 15 procent för avtalsperioden. Det är en framgång. Men det kommer att krävas fortsatta satsningar under lång tid framöver. Polisers löner måste stå i proportion till den kompetens och det ansvar yrket kräver", säger Lena Nitz, Polisförbundets ordförande, i en kommentar.

Polisförbundet tecknade ett nytt löneavtal i januari i fjol, för perioden 2017-2020. Polisförbundets målsättning var att löneökningarna totalt sett skulle bli 15 procent under den treåriga avtalsperioden. Storleken på den lönerevision som sker nu i höst hade parterna då inte enats om utan den skulle förhandlas senare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer