ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Polarcool föreslår riktad emission på totalt 4,8 Mkr

Spotlight-handlade Polarcool har beslutat att förstärka bolagets finansiella ställning genom en kapitalisering i två steg, enligt ett pressmeddelande.

Det första steget sker genom ett omedelbart kapitaltillskott om 0,8 miljoner kronor via en riktad nyemission till Braincool. Den riktade emissionen sker med stöd av årsstämmans bemyndigande om totalt 268.991 aktier och teckningspriset uppgår till 3 kronor per aktie. 

”Det nya antalet aktier efter genomförd emission är 2.958.812 stycken och säkerställer bolagets omedelbara likviditetsbehov”, heter det. 

Det andra steget sker genom en riktad emission om totalt 1,33 miljoner aktier till ett konsortium av investerare. Teckningspriset är detsamma, 3 kronor per aktie, och tillför bolaget ytterligare 4 miljoner kronor. Denna riktade emission kräver ett godkännande av en extra bolagsstämma som planeras äga rum den 14 februari 2020. 

Polarcools tidigare tillförordnade vd och finanschef Iman Ziai, tillika styrelseledamot, valde den 13 januari att frånträda ur styrelsen. Vid den extra bolagsstämman den 14 februari 2020 avses Braincools vd Martin Waleij föreslås till ny styrelseledamot av de nya ägarna. 

”Ambitionen är nu att Polarcool ska gå in i en internationaliserings och kommersialiseringsfas. Med kapitaltillskottet och en förstärkt styrelse bedöms förutsättningarna för en framgångsrik och lönsam marknadsexpansion vara goda”, skriver bolaget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer