ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen faller brant

Stockholmsbörsen har tappat rejält med fart efter att de amerikanska aktörerna vaknat på tisdag. På drygt en och en halv timma har OMXS30 backat med drygt 1 procentenhet. 

Vid 16.15-tiden var OMXS30 ner 1,9 procent från att ha handlats kring minus 0,8 procent vid 14.30. Breda OMX-indexet har samtidigt backat till 1,6 procent. Det syns inga skarpa hack i indexkurvorna som i stället har rört sig gradvis söderut under eftermiddagen. 

Handelsoron har tilltagit efter att den amerikanske presidentens toppförhandlare Robert Lighthizer bekräftat att USA avser att höja tullarna på kinesiska varor på fredag.

I banksektorn tappar SEB 2,9 procent och Swedbank 2,3 procent, möjligtvis tyngda av att Danske Banks förre vd, Thomas Borgen, har fått sitt hem genomsökt av polis i den utredning som pågår om penningtvättshärvan i bankens estniska filial.

Bland storbolagen är Volvo mest omsatt och backar 3,3 procent men den största förloraren är Boliden som är ner 4 procent på OMXS30. Endast en OMXS30-aktie är på plus, den normalt sett defensiva Getinge, som stiger 1,2 procent.

Utvecklingen är liknande på Wall Street där S&P 500-indexet inledde ner 0,8 procent, men nu har fallit tillbaka till minus 1,3 procent. Det paneuropeiska S&P Euro-indexet är ner 1,3 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer