ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Pinterests första kvartalsrapport som börsbolag blev ett fiasko

Bilddelningstjänsten Pinterests aktie rasade 20 procent i Wall Streets efterhandel på torsdagen. Den första kvartalsrapporten som börsnoterat bolag blev ett fiasko.

Pinterests rapporterade en nettoförlust på 41,4 miljoner dollar, motsvarande 33 cent per aktie, på omsättningen 202 miljoner dollar. Omsättningen var förvisso klart upp från fjolårets jämförbara kvartal, 131 miljoner dollar, vilket framgår av prospekt. Den var även bättre än Bloombergs konsensusestimat på 201 miljoner dollar. 

Analytiker hade räknat med en förlust på 11 cent per aktie. 

Pinterest gjorde sin börsdebut i april till kursen 19 dollar per aktie. Kursutvecklingen har varit volatil, men positiv. Kursen vid stängning, innan rapporten, var 32,50 dollar efter en ökning med 7,6 procent för dagen.

Under fredagsmorgonen hade aktien hämtat sig något och handlades kring 15 procent ned i den sena amerikanska efterhandeln.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer