ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Pensionsmyndigheten varnar: Bolag bluffar om samarbete

  • Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Bolaget Livia Pension uppger på sin hemsida att bolaget har ett samarbete med Pensionsmyndigheten. Det stämmer inte, skriver myndigheten i ett pressmeddelande och passar på att uppmana till försiktighet. 

Livia pension har på sin webbplats hävdat att man samarbetar med Pensionsmyndigheten och uppmuntrar besökarna att begära pensionstillägg och återbäring på pensionen som man går miste om. Bolaget har även utlovat att kunder kan bli uppringda av Pensionsmyndigheten. Det har fått myndigheten att se rött och hissa varningsflagg.

”Vi har inget samarbete med Livia Pension och ser allvarligt på den information som våra kunder har mötts av i kontakten med dem. Det är extra allvarligt att man felaktigt hävdar ett samarbete med Pensionsmyndigheten”, säger Erik Fransson som är chef för Pensionsmyndighetens fondtorgsavdelning.

Pensionsmyndigheten varnar för telefonsamtal som säger sig komma från Pensionsmyndigheten och avråder från att logga in på mobilt Bank-ID om någon okänd uppmanar till det.  

Livia Pension säger sig vara en ideell organisation med målet ”att få pensionärer känna sig informerade om vad som gäller kring pensionstillägg m.m. för att i sin tur få ut mer av sin pension”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer