ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Peab förvärvar resterande aktier i Smidmek

Peab fortsätter att satsa på industri. 

Nu förvärvar byggbolaget resterande aktier i Smidmek. 

Peab består av fyra samverkande affärsområden i form av bygg, anläggning, projektutveckling och industri. Nu väljer bolaget att satsa vidare på den sistnämnda sektorn.  

År 2017 förvärvade Peab 60 procent av aktierna i Smidmek som levererar lösningar för prefabricerade stommar i betong och stål samt tunnplåtskonstruktioner till byggnadsindustrin. 

Nu köper Peab även resterande del av bolaget. 

”Som intern underentreprenör har bolaget integrerats väl i Peab samtidigt som en stor extern kundbas bibehållits. Bolaget har haft en hög tillväxt och en mycket positiv utveckling sedan förvärvet”, skriver byggbolaget i ett pressmeddelande. 

Utifrån Peabs val av redovisningsmetod vid denna typ förvärv innebär det att effekten av förvärvet ska redovisas via resultaträkningen. Därav kommer resultatet inom affärsområde Industri att påverkas med minus 47 miljoner kronor i fjärde kvartalet 2019.

Victor Hallberg, som är vice vd för Smidmek, tar över rollen som som vd för bolaget och tillträder sin nya roll den 1 januari 2020.

”Tack vare en erfaren organisation har förvärvet tillfört Peab viktig kompetens inom stommar och vi är glada över att nu kunna slutföra det sista steget i affären. Verksamheten har integrerats väl och utvecklats mycket bra, till och med över förväntan, samtidigt som vi har utökat verksamheten med fler etableringar”, säger Johan Dagertun, biträdande affärsområdeschef Industri.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer