ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Pareto: Reviderade estimat att vänta efter Kungsledens rapport

Analytikerestimat för Kungsleden kan antas revideras uppåt efter rapporten för det andra kvartalet och sedan fastighetsbolaget fått kreditbetyget höjt till investment grade hos Moody's.

Det skriver Pareto i en snabbkommentar.

Analyshuset framhåller att förvaltningsresultatet om 312 miljoner kronor i kvartalet (276), en ökning om 13 procent från det andra kvartalet 2018, var 7 procent högre än både deras och snittförväntan på marknaden.

Kungsleden förbättrade sitt finansnetto till minus 86 miljoner kronor i kvartalet (minus 93) och bolaget pekar på att det fått finansiering till mer förmånliga villkor. Med ett investment grade-betyg anser vd:n Biljana Pehrsson att bolaget har "ännu bättre förutsättningar att bredda investerarbasen, få fördelaktiga finansieringsvillkor och säkra finansiering på långa löptider", skriver hon i rapporten.

"Vi kommer att göra positiva estimatrevideringar efter rapporten för det andra kvartalet och den investment grade-rating som Kungsleden nyligen fått", skriver Pareto med rekommendationen behåll och räknar med att aktien utvecklas bättre än övrig fastighetssektor på onsdagen.

I linje med förväntan ökade långsiktigt substansvärde per aktie till drygt 85 kronor, framhåller Pareto även.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer