ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Pareto höjer rapportvinnaren till köp

Raysearch får en köprekommendation av Pareto Securities efter tisdagens rapportrally. Jefferies höjer riktkursen för H&M men behåll en neutral hållning till aktien.

Pareto Securities höjer medicinteknikbolaget Raysearch från behåll till köp efter tisdagens kvartalsrapport. Riktkursen höjs samtidigt med 44 procent från 125 till 180 kronor.

Raysearch levererade en resultatökning under det andra kvartalet men bjöd också på en tillväxt på närmare 35 procent samtidigt som orderingången steg 80 procent på årsbasis. Aktien rusade 17 procent till 159,7 kronor och stängde därmed på den högsta nivån sedan februari förra året.

Analyshuset Jefferies höjer riktkursen för modejätten H&M från tidigare 140 till 160 kronor, att jämföra med tisdagens stängningskurs på 175,2 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. 

Analytikerna väntar sig en stark rapport för det tredje kvartalet men noterar att lagernivåerna fortfarande tycks höga och oroas över att ihållande kostnadsökningar begränsar utrymmet för marginalförbättringar framöver.

Pareto Securities sänker riktkursen för Aspire Global från 68 till 64 kronor men upprepar köprekommendationen. Aktien rasade 14,9 procent till knappt 36,8 kronor på tisdagen efter att bolaget släppt kvartalsrapport.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer