ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Pareto ger tummen ned för Hoists kvartalsrapport – sänkta estimat att vänta

Kreditvärderingsföretaget Hoist fjärde kvartal var svagt och därutöver kommer sänkta prognoser att medföra större estimatnedrevideringar. Det skriver Pareto i en snabbkommentar efter bokslutet.

Hoist rörelseresultat för det fjärde kvartalet var 11 procent lägre än Paretos bedömning och kvartalets portföljköp var också klart lägre än förväntat, framhåller analyshuset.

"Efter de högre riskviktskraven från FI i december beslutade styrelsen att inte dela ut något för 2018 eller 2019. Nu sänks även målet om avkastning på eget kapital till 15 procent (20) och målet för tillväxten i vinst per aktie till 10 procent per år (15). Vi förväntar oss att göra signifikant negativa estimatrevideringar", skriver Pareto.

Hoist handlades inledningsvis upp på tisdagens rapport men aktien har fallit rejält sedan de första minuternas handel. Strax efter klockan 10 är Hoist ned 13 procent på knappt 41,4 kronor och intar därmed jumboplatsen på mid cap-listan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer