ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Pär Nuders nominering till Fabeges styrelse kan omprövas

Pär Nuder sitter löst även i börsnoterade fastighetsjätten Fabege. Valberedningens ordförande Bo Forsén är inte främmande för att ändra förslaget till omval av förre finansministern som ledamot i styrelsen.

”Det är inte hugget i sten på något sätt”, säger han.

Även finansdepartementet och LO synar nu Nuder.

Styrelseproffset Pär Nuder, socialdemokratisk finansminister 2004–2006, avgick tidigare i veckan med omedelbar verkan från posten som styrelseordförande för det börsnoterade skidanläggningsbolaget Skistar. Avhoppet ägde rum sedan det kommit uppgifter till majoritetsägaren Ekhaga Utveckling om att Nuder uppträtt olämpligt i samband med skid-VM i Åre.

Delvis samma huvudägare, Erik Paulsson, står även bakom fastighetsbolaget Fabege. Och nu är frågan om Nuder ryker även där. Han är inför stämman föreslagen till omval som styrelseledamot där han suttit ett antal år.

Bo Forsén, med koppling till Paulssons bolag Backahill, säger att han inte är främmande för att nu kalla in valberedningen till ett extramöte sedan de nya uppgifterna kommit i ljuset.

”Det är inte omöjligt, men inte bestämt än”, säger Forsén.

Pär Nuder har tillbakavisat uppgifterna och sagt att det handlar om en maktkamp inom Skistar.

Pär Nuder är även styrelseordförande i pensionsjätten AMF, där LO och Svenskt Näringsliv äger hälften vardera.

”Vi försöker ta reda på vad som hänt”, säger Jon Andersson, pressekreterare på LO till TT.

Innan dess har LO inget mer att säga.

Pär Nuder är även styrelseordförande i fastighetsbolaget Hemsö.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer