ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nuder avgår från ordförandeposten i Skistar

Pär Nuder lämnar ordförandeposten i Skistar med omedelbar verkan. Detta efter att storägaren ombett honom att lämna på grund av ”olämpligt beteende”.

Skistars styrelseordförande Pär Nuder har meddelat styrelsen och valberedningen att han på eget initiativ avgår ur Skistars styrelse med omedelbar verkan”, heter det i ett pressmeddelande.

Under onsdagseftermiddagen rapporterade SVT att Ekhaga Utveckling AB, Skistars största ägare med 24,1 procent av kapitalet och 46,5 procent av rösterna, vill se att Pär Nuder lämnar posten. Enligt Ekhaga Utveckling-ledamoten Göran Grosskopf ska hela styrelsen stå bakom beslutet. 

”Jag har informerat Pär om att vi har fått för många utsagor om de här beteendena och det gör att huvudägaren inte längre har förtroende vilket jag informerade honom om i måndags”, säger Göran Grosskopf till SVT.

Pär Nuder förnekar uppgifter om olämpligt beteende och uppger att det rör sig om en maktkamp inom Skistar och att man vill få bort honom från ordförandeposten.

”Jag har inte gått över några som helst gränser, det här är illasinnat förtal”, säger Pär Nuder till tv-kanalen.

Pär Nuder är även styrelseordförande i AMF och Tredje AP-fonden.

Ekhaga Utveckling AB ägs av Peab-familjen Paulsson. Styrelseordförande är den tidigare socialdemokratiska ministern Anders Sundström.

Pär Nuder är krönikör för Dagens industri.

”Vi ser allvarligt på anklagelserna och vi följer utvecklingen noga”, säger Di:s redaktionschef Jonas Jonsson.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies