ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Pandora: Carnegie ser positiva tecken i USA

Analyshuset Carnegie skriver i en kommentar om danska smyckesbolaget Pandora att en återförsäljarenkät i USA visar den bästa feedbacken på tre år.

Pandoras aktie steg på torsdagen och fortsätter uppåt på fredagen efter uppköpsrykten.

Danska smyckesbolaget Pandora fortsätter upp på fredagen i spåren av den senaste tidens uppköpsspekulationer. Under torsdagen cirkulerade uppgifter om att bolaget är på väg att anlita rådgivare.

På fredagen är även Carnegie ute med en kommentar. Deras undersökning bland återförsäljare visar på den bästa feedbacken från USA på tre år. Samtidigt finns det flera negativa faktorer där det indikeras att momentum är svagt på marknader som Storbritannien, Australien och Kanada. Även Italien beskrivs se svagt ut för Pandora.

"Den stora frågan är om Pandora har nått mättnadspunkten på dessa marknader", skriver Carnegie som fortfarande bedömer att bolaget riskerar att missa sin helårsprognos.

Carnegie står dock fast vid sin rekommendation behåll då man ser en sannolikhet över genomsnittet för att en aktivist eller annan aktör kan ta sikte på Pandora. Riktkursen är oförändrad vid 400 danska kronor.

Pandora är under förmiddagen upp 6,1 procent till 413,8 danska kronor.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies