ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Pajkastning och anklagelser på Oasmias extrastämma

Omröstningen om det förslag till ny styrelse som Oasmias största ägare Per Arwidsson lagt fram på den extra stämman på tisdagen i Uppsala dröjer.

Orsaken är den stora mängden fullmakter som inkommit och som fördröjer framtagandet av röstlängd, en process som vid klockan 15.45 fortfarande pågick. 

Per Arwidssons förslag till styrelse presenterades och de tilltänkta medlemmarna var också på plats. 

Det andra lägret i ägarkonflikten, med Oasmias nuvarande arbetande styrelseordförande och storägare Julian Aleksov som frontfigur, lämnade ett förslag om att den sittande styrelsen ska sitta kvar fram till den ordinarie stämman, och vid denna ställa sina platser till förfogande, detta för att bolagets verksamhet och utveckling inte ska bli lidande. 

Per Arwidsson motsatte sig förslaget med motiveringen att det finns anledning att tro att styrelsen kommer att genomföra fler riktade nyemissioner fram till den ordinarie stämman. 

"Jag kan inte acceptera att vi skulle ha gjort några felaktigheter. Det finns ingenting som den här styrelsen har gjort fel", sade Julian Aleksov.

Under den välfyllda stämman har stort fokus lagts på den rådande tvisten mellan Per Arwidsson och den sittande styrelsen, där parterna och deras olika representanter har anklagat varandra för felaktigheter i hur ärendet har hanterats.

Peter Zonabend, representant för Per Arwidsson, sade om den nyligen genomförda riktade emissionen: 

"Vilka är det om har investerat? Det är inga långsiktiga investerare. Det är ett gäng privatpersoner som lovat att rösta för Julian".

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies