ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Övervägande uppåt på Nordenbörserna – blankarfavoriten Pandora steg

De nordiska börserna handlades blandat på tisdagen inför onsdagens undertecknande av Fas ett-delen av handelsavtalet mellan Kina och USA. Samlingsindexet Vinx 30 avancerade med 0,1 procent till nivån 1.012. 

Köpenhamnsbörsens OMXC25-index stärktes 0,4 procent till nivån 1.255.

Bäst bland storbolagen gick Pandora som fick stöd av en upprepad köprekommendation från Kepler Chevreux som även höjde riktkursen från 330 till 380 danska kronor. Aktien steg 3,0 procent till 351 danska kronor.

Danske Bank har höjts till behåll från sälj av Handelsbanken. Aktien steg 0,6 procent.

Bland aktierna som tyngde index fanns FLSmidth som var ned 4,1 procent. Aktien har sänkts till behåll från köp av ABG Sundal Collier.     

I Oslo var OBX-indexet ned 0,2 procent till nivån 849.

Norsk Hydro steg 1,3 procent utan bolagsspecifik information.

”Det är uppgång i råvaru- och gruvindustrin i dag efter bra handelsstatistik från Kina och inför handelsavtalet som kommer att undertecknas imorgon”, sade Eugene King, chefsanalytiker på Goldman Sachs till TDN Direkt.

Uppåt var det även för fiskodlingsbolaget Bakkafrost som steg 1,2 procent och DNO som var upp 1,7 procent med stöd av ett stigande oljepris.      

Dock gick det sämre för oljebolaget Aker BP som sjönk 0,9 procent och Leröy Seafood som backade 1,3 procent. 

I Helsingfors adderade OMXH25-indexet 0,3 procent till nivån 4.296.

Nokia har inlett förhandlingar i Finland som kan leda till neddragningar om 180 anställda i landet under 2020. Neddragningarna ingår i bolagets globala åtgärdsprogram som ska spara 500 miljoner euro till i slutet av 2020. Aktien sjönk 1,1 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer