ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Oscar Properties har tecknat avtal om Gasklockan – aktien rusar

  • Foto: Jesper Frisk

Oscar Properties och Stockholms stad har tecknat ett tilläggsavtal avseende projekt Gasklockan med 300 bostäder i Norra Djurgårdsstaden. Oscar Properties och Stockholms stad uppges vara överens om detaljerna i projektet som omfattar minst 38.500 kvadratmeter.

Bolagets aktie handlas upp kraftigt på Stockholmsbörsen. Efter tio minuters handel har den klättrat med 15,7 procent. 

Av avtalet framgår även att Oscar Properties får tillträde till marken den sista oktober i år.

Tidigare i maj rapporterade SVT att Oscar Properties ännu inte betalat Stockholms stad för den mark som är avsedd för projektet med det 97 meter höga huset. Staffan Lorentz från Stockholms stad sade då till tv-kanalen att priset låg på 15.000 kronor per kvadratmeter bruttoarea.

Oscar Properties hade likvida medel om 56,3 miljoner kronor vid utgången av mars. SVT konstaterade att bostadsutvecklaren med sin finansiella situation saknade medel för att betala staden för marken.

De 38.500 kvadraten som Oscar Properties anger till pris om 15.000 kronor per kvadratmeter skulle innebära en prislapp om 577,5 miljoner kronor.

”Samtalen med staden har gått mycket bra och vi ser fram emot att starta byggnationen. Gasklockan kommer att bli ett nytt landmärke, inte bara för Norra Djurgårdsstaden utan för hela Stockholm”, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties i en kommentar.

Av de 75 lägenheter som ingår i första säljetappen har 60 stycken bokats, enligt Oscar Properties. 

”Projekt som Gasklockan är ovanliga och tillför Stockholm en helt ny dimension av boende. En egen oas mitt på Norra Djurgården med utsikt över hela Stockholm. Ett boende som erbjuder all möjlig form av service. Produkten är helt unik för Sverige och även ute i världen”, säger Oscar Engelbert.

Avtalet mellan bolaget och Stockholms stad måste godkännas av kommunfullmäktige.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies