ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Oscar Properties vill byta aktier – rasar på börsen

  • Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Foto: TT

Bostadsutvecklaren Oscar Properties kallar till en extra bolagsstämma för att besluta om ett utbyte av preferensaktier samt en företrädesemission. Det framgår av ett pressmeddelande. Stamaktien rasar tvåsiffrigt efter beskedet medan preferensaktierna rusar. 

Erbjudandet går ut på att varje preferensaktie frivilligt kan bytas mot 25 nyemitterade stamaktier medan varje preferensaktie av serie B kan bytas mot 50 nyemitterade stamaktier. Förslaget är villkorat av att minst 70 procent av de utestående preferensaktierna anmäls för utbyte. 

Erbjudandet genomförs enligt Oscar Properties som ett led i bolagets arbete att skapa en långsiktigt hållbar kapitalstruktur. 

”Genom utbyteserbjudandet förstärks likviditeten och det egna kapitalet, samt skapar förutsättningar för att genomföra den föreslagna företrädesemissionen”, skriver bolaget. 

Oscar Properties föreslår även en företrädesemission som är villkorad av att utbytet av preferensaktier genomförs. 

”Genom företrädesemissionen förstärks likviditeten och det egna kapitalet. Föreslagen avstämningsdag för erhållande av teckningsrätt i företrädesemissionen är den 15 november 2019”, skriver Oscar Properties. 

Den extra bolagsstämman går av stapeln den 8 november. 

”Bolaget är övertygat om att, de svårare marknadsförutsättningarna till trots, det fortsatt går att utveckla bostäder av hög kvalitet med god lönsamhet. En hög acceptansgrad i utbyteserbjudandet och företrädesemissionen lägger grunden för att bolaget framöver skall kunna fokusera på kärnverksamheten och skapa värden till alla intressenter i bolaget”, skriver Oscar Properties. 

Oscar Properties stamaktie rasar med 13,7 procent efter beskedet medan preferensaktien lyfter omkring 10 procent och preferensaktien av serie B rusar 14,3 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer