ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Budet på Oriflame

Oriflames storägare: Behöver tid att analysera budet

Fjärde AP-fonden och Swedbank Robur behöver mer tid för att ta ställning till budet från Jochnickfamiljen på Oriflame.

Det uppger representanter för de båda storägarna, som tillsammans kontrollerar 15,5 procent av bolaget, för Nyhetsbyrån Direkt på onsdagen.

"Jag fick information om det här i morse, och vi har inte haft någon förhandsinformation, så vi behöver nu i lugn och ro analysera det här. Sedan behöver vi invänta vad styrelsen och den oberoende budkommittén kommer att säga", säger Marianne Nilsson som är chef för ägarstyrning på Swedbank Robur, som kontrollerar 6,3 procent av kapital och röster i Oriflame.

Även den Fjärde AP-fonden, som kontrollerar 9,2 procent av aktierna i bolaget, uppger för Nyhetsbyrån Direkt att morgonens bud kom som en nyhet. 

"Vårt aktieteam analyserar budet och vi har inte tagit ställning till det ännu", säger Tobias Franssons som är pressansvarig på den Fjärde AP-fonden.

Budet på 227 kronor motsvarar en premie på 29 procent jämfört med den volymvägda genomsnittliga utdelningsjusterade stängningskursen dör de senaste tre månaderna. 

På onsdagsförmiddagen steg Oriflames aktie närmare 33 procent till 223:50 kronor. Sedan en kurstopp i slutet av april 2018 på 420 kronor har kursen mer än halverats.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer