ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Oriflames näst största ägare accepterar bud

Oriflames näst största ägare AP4 har beslutat att acceptera af Jochnick-familjens bud på 227 kronor per aktie för kosmetikabolaget.

Inför beslutet har AP4 haft ingående samtal med bolaget, representanter från styrelsen och budgivarna för att bättre förstå de vägval som bolaget har att göra och eventuella konsekvenser av att budet går igenom, alternativt inte går igenom.

Pensionsfonden konstaterar att Oriflame sedan en tid tillbaka är i en anpassningsfas där man har att hantera utmaningar på stora marknader såsom Kina, Indonesien och Vietnam. AP4 tror att ledningen skulle kunna hantera dessa utmaningar, men menar att utkomsten är osäker.

”I skenet av denna osäkerhet har AP4 gjort bedömningen att budet på kort sikt är på en bra nivå”, skriver pensionsfonden i ett pressmeddelande.

I ett längre tidsperspektiv och givet AP4:s positiva syn på bolagets möjligheter att hantera nämnda utmaningar bedömer pensionsfonden att budnivån inte reflekterar den fulla potentialen. I den slutgiltiga bedömningen har man även vägt in andra investeringsmöjligheter och vilken finansiering det skulle kräva. Sammantaget har AP4 därför valt att acceptera budet.

AP4 äger cirka 5,6 miljoner aktier i Oriflame vilket motsvarar 9,9 procent av röster och kapital, vilket gör pensionsfonden till bolagets näst största ägare efter af Jochnich-familjen.

Tidigare under tisdagen har den oberoende budkommittén i styrelsen för Oriflame rekommenderat aktieägarna att acceptera af Jochnick-familjens bud på 227 kronor per aktie för kosmetikabolaget.

Kommittén anser visserligen inte att Oriflames fundamentala värde fullt återspeglas i erbjudandet, baserat på kommitténs starka tro på Oriflame, bolagets historiska förmåga att hantera utmanande marknadsförhållanden, den nuvarande strategin och Oriflames ledning, heter det.

Oriflame handlas upp 1,3 procent till 225,20 kronor på tisdagens Stockholmsbörs.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies