ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Öresunds satellitbolag säkrar finansiering för SpaceX-uppskjutning

Ovzon, som säljer satellitbaserade bredbandstjänster och har Öresund som största ägare, har säkrat finansiering för sin första egna satellit. Nu vill bolaget agera snabbt för att den ska skjutas upp i omloppsbana kring jorden.

Lånearrangemang leds av kreditinvesteringsbolaget Proventus Capital Partners och med finansiering på plats kommer Ovzon arbeta för att satelliten Ovzon 3 ska skjutas upp snabbt. Planen är att den ska tas upp av SpaceX under år 2021.

”Det här är en spännande tid för Ovzon och för våra kunder. Ovzon 3 är ett viktigt första steg i vår strategi att revolutionera mobilt bredband via satellit med den högsta bandbredden och de minsta terminalerna”, säger Magnus René, vd för Ovzon.

Ovzon 3 finansieras nu med de 750 miljoner kronor som nyemissionen i januari 2019 inbringade, tillsammans med en senior lånefacilitet om 60 miljoner dollar och ett efterställt lån på 200 miljoner kronor. Den seniora lånefaciliteten innehåller vissa villkor och åtaganden för projektfinansiering.

”Vår ambition är att vara en långsiktig finansiell partner till Ovzon och stödja bolagets fortsatta utveckling och tillväxt”, säger David Ullenius, Investment Director på Proventus Capital Partners.

Ovzon har stigit drygt 40 procent på First North under 2019. Bolagets största ägare är Mats Qvibergs investmentbolag Öresund som har nära 15 procent av kapitalet och rösterna.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies