ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Öresunds klipp inför dagens börsdebut

Öresunds aktieägare kan om fullständig kollaps uteblir glädja sig i fredagens börsdebut: bolaget köpte i vintras aktier i Q-linea för 45,65 kronor per aktie – 33 procent under allmänhetens teckningsnivå.

Det uppger investmentbolagets vd till Dagens industri inför handelsstarten.

I Öresunds rapport för det första kvartalet i år framgår att det Mats Qviberg-kontrollerade investmentbolaget då köpte aktier för 75 miljoner kronor i det Uppsalanoterade medicinteknikbolaget Q-linea, inriktat på diagnostisering av blodförgiftning, så kallad sepsis.

Hur många aktier Öresund köpte framgår dock inte av rapporten. 

På fredagen uppger dock Öresunds vd Nicklas Paulson att det rörde sig om 1,64 miljoner aktier på kursen 45,65 kronor. 

Tillsammans med aktier för 40 miljoner kronor som köps i noteringen till samma pris som övriga investerare, 68 kronor styck, har Öresund –  som är ankarinvesterare i noteringen – köpt sammanlagt 2,2 miljoner aktier till genomsnittspriset 51,50 kronor, och alltså för sammanlagt 115 miljoner kronor.

Huvudsaklig rådgivare i noteringen är Carnegie, där Nicklas Paulson tidigare var ansvarig för hälsosektorn innan han i mars i år tillträdde som vd för Öresund.

Uppdatering: i öppningshandeln handlades Q-linea-aktien kring just 68 kronor med Carnegie som absolut största nettoköpare.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies