ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Öresunds försäkringsbolag vänder till vinst

  • Finansmannen Mats Qviberg är huvudägare i investmentbolaget Öresund. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Det norska försäkringsbolaget Insr vände till vinst i det andra kvartalet. Bland de som kan glädjas åt de svarta siffrorna finns investmentbolaget Öresund som är största ägare.

Premieintäkterna uppgick till 232,6 miljoner norska kronor, en ökning med 49 procent på årsbasis. Nettoresultatet förbättrades från fjolårets förlust på 17,4 miljoner norska kronor till ett positivt resultat om 6,7 miljoner norska kronor.

Det är den första gången försäkringsbolaget visar på vinst sedan slutet av 2017.

”Vi är mycket nöjda med att presentera svarta siffror. Att vända ett försäkringsbolag tar tålamod. Vi börjar nu leverera värde för både våra kunder och våra aktieägare”, säger vd:n Espen Husstad i en kommentar.

Han uppger att utvecklingen i inledningen på året gör målet om att hålla svarta siffror för helåret 2019 utmanande men skriver att utvecklingen det gångna kvartalet är uppmuntrande.

Brutto uppgick totalkostnadsprocenten, försäkringsersättningar och driftskostnader i förhållande till premieintäkterna, till 95,5 procent. Det är en minskning från 111,1 procent under motsvarande kvartal förra året och en minskning från de 124,8 procent som rapporterades för årets första kvartal.

Investmentbolaget Öresund är största ägare i Insr med en post värd 305 miljoner norska kronor. Innehavet motsvarar 24,9 procent av kapitalet och rösterna.

Läs mer: Investmentbolaget om substansfiaskot: ”Portföljen är bättre än någonsin”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer