ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Öresund dumpar Engelska skolan

  • Öresunds storägare Mats Qviberg. Foto: Jack Mikrut

Investmentbolaget Öresund har sålt hela innehavet i Internationella Engelska skolan. Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Innan försäljningen ägde Öresund motsvarande 5,8 procent av kapitalet i bolaget. Det gjorde investmentbolaget till Engelska skolans fjärde största ägare. 

Det motsvarar den storpost som mäklades av Handelsbanken strax innan torsdagens stängning till kursen 57 kronor som Di tidigare rapporterat om. Innehavet på knappt 2,4 miljoner aktier bör alltså ha inbringat 135 miljoner kronor.

I slutet av januari slutade Engelska skolans vd Annette Brodin Rampe på dagen efter att ha suttit ett knappt år på posten. Beslutet togs enligt Engelska skolans ordförande Birker Bahnsen gemensamt av styrelsen och Annette Brodin Rampe efter att det stod klart att vd:n och styrelsen hade olika syn på vilket ledarskap bolaget behöver.

Öresunds vd Nicklas Paulson var dock förvånad över beskedet.

”Jag tror hon hade rätt bra förutsättningar så jag har svårt att se hur den nya profilen ska se ut”, sa han då till Di.

Styrelseledamoten Cecilia Marlow sitter fortsatt som tillförordnad vd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer