ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bilprovningsbolag bromsar finansiella mål

Bilprovningsbolaget Opus uppdaterar sina finansiella mål. Omsättningstillväxten ska nu uppgå till mellan 5 och 10 procent per år.

De nya målen guidar för en årlig omsättningstillväxt i intervallet 5 till 10 procent, medan ebita-marginalen sätts till 15 procent.

Enligt de tidigare målen skulle omsättningen uppgå till 400 miljoner dollar till 2021. Ebitda-marginalen skulle uppgå till 25 procent till 2021. Nettoskulden genom ebitda skulle inte överstiga 3 baserat på de senaste tolv månaderna.

Om Opus når den högre delen av spannet för tillväxtmålet, alltså 10 procent årligen, skulle det innebära att försäljningen växte organiskt till drygt 359,4 miljoner dollar baserat på nuvarande växelkurs.

”Opus kommer fortsätta att driva lönsam tillväxt med beaktande av vår finansiella position, vilket innebär tonvikt på mindre kapitalintensiva affärsmodeller. Genom att leverera på dessa mål är vi övertygade om att Opus kommer att fortsätta att växa som en ledande aktör på den globala bilprovningsmarknaden och fortsätta sin spännande resa på marknaden för support av avancerade fordon”, säger vd Lothar Geilen, enligt pressmeddelandet.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies