ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-börserna öppnar kring nollan – Facebook faller efter teknikproblem

Den amerikanska aktiemarknaden var på ett försiktigt humör under torsdagens inledande handel där samtliga huvudindex dansade kring nollan. Facebook backar med drygt 2 procent i spåren av det senaste dygnets teknikproblem. 

USA-börserna bjöd på en avvaktande start på torsdagshandeln när S&P 500 och Nasdaqs kompositindex backar med omkring 0,1 procent medan Dow Jones stiger med 0,1 procent.

Sociala medier-jätten Facebook backar omkring 2,1 procent i den inledande efter att bolaget haft problem med sina plattformar de senaste dagarna. Enligt Bloomberg avväger bolaget nu att återbetalningar till annonsörer, vilket Di tidigare rapporterat om.

Industrikonglomeratet General Electric har publicerat en uppdateras prognos där bolaget guidar för en justerad vinst per aktie på 50-60 cent. Aktien stiger med 4,7 procent i den inledande handeln. 

Flygplanstillverkaren Boeing ser ut att få en andningspaus efter de senaste dagarnas stora kurssvängningar i spåren av helgens olycka och aktien stiger med 0,3 procent. 

Iphonebolaget Apple stiger med 0,9 procent i spåren av att analysfirman Cowen inlett bevakning av aktien med en köprekommendation och riktkursen 220 dollar. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies